BUTTERNUTSOPPA med spiskummin, kokosmjölk och chili. Krämig butternutsquash och kokosmjölk med en mustig kryddblandning. Gott och mättande!

PRODUKTINFO

Butternutsquash
Butternutpumpa, även butternutsquash, är en variant av arten Cucurbita moschata. Smaken är söt och nötig, liknande pumpans. Skalet är gult och fruktköttet orange. När den är mogen blir fruktköttet allt mer mörkorange, sötare och fylligare. Fruktköttet kan användas i många olika maträtter, såsom soppor, grytor, bröd och muffins.Kalorier per portion
193 kcal

Portion
Serverar 1 – 2 portioner, 500g

Ingredienser
Butternut squash (38 %), Vatten, Kokosmjölk, Potatis, Lök, Salt, Spiskummin, Korianderfrön, Vitlök, Peppar, Torkad chili, Malen ingefära, Olivolja.

Allergener
Tillagas i ett kök som hanterar kräftdjur.  Kan innehålla spår av sesamfrö, selleri, jordnötter, senapsfrön och glutenfri soja.

Näringsvärde 100g
Energi: 323kJ/77 kcal
Fett: 5,1 g
Varav mättat: 3,8 g
Kolhydrat: 6,7 g
Varav Sockerarter: 2,53 g
Protein: 1,1 g
Salt 0,5 g

VÄRM SÅ HÄR
eller ät kall

Skaka burken och värm i micro ca 4 min full effekt med locket löst liggande över.

Eller i kastrull under omrörning, ca 4 min.

SERVERINGSTIPS
Servera med en pesto gjord på färsk koriander, olivolja och rostade mandlar. Eller toppa med vårlök.