THAILÄNDSK KYCKLINGSOPPA med typiska thailändska smaker – grön curry, kokosgrädde, risnudlar, och svensk kyckling – en perfekt kombination!

PRODUKTINFO

Smaker av Asien
Thailändska köket har smaker från både indiska-, kinesiska och portugisiskaköket. Utbytet av kultur och mat gjorde att det fick ett stort utbud av kryddor att experimentera med. I vår gryta har vi tagit inspiration från det södra thailänskaköket med kokosmjölk som bas, smaksatt med chili, ingefära och en curryblandning.

Linser
Linser är supernyttiga och har en mild, söt och nötig smak. Liksom alla baljväxter är röda linser rika på kostfiber och har högt innehåll av protein och flertalet vitaminer och mineraler.

Kalorier per portion
140 kcal

Portion
Serverar 1 – 2 portioner, 500g

Ingredienser
Vatten, Kokosgrädde (22%), Butternut squash (11%), Svensk kyckling (6%), Morot, Lök, Potatis, Risnudlar, Glutenfri soja, Grön curry (Grön chili, Vitlök, Galanga, Citrongräs, Salt, Schalottenlök, Räkpasta, Limeskal, Korianderfrön, Paprika, Kummin, Gurkmeja), Koriander, Lime, Salt, Olivolja

Allergener
Kan innehålla spår av selleri, jordnötter, senapsfrön och sesamfrön.

Näringsvärde 100g
Energi: 339kJ/81kcal
Fett: 5,6 g
Varav mättat: 3,9 g
Kolhydrat: 4,97 g
Varav Sockerarter: 1,57 g
Protein: 2,26 g
Salt 0,24 g
Fiber 1,1 g

VÄRM SÅ HÄR
eller ät kall

Skaka burken och värm i micro ca 4 min full effekt med locket löst liggande över.

Eller i kastrull under omrörning, ca 4 min.

SERVERINGSTIPS
Servera med en bit bröd