MAROCKANSK GRYTA en linsgrya med svensk kyckling och grönsaker.

PRODUKTINFO

Harira – Marockansk klassik gryta
Varje kväll under fastemånaden ramadan bryts fastan med en handfull av dadlar och sedan äter man en tallrik harira, en kraftig och mättande köttgryta som varje husmor har sitt recept på. Vi har valt att använda Svenskkyckling i vår gryta tillsammans med röda linser och kikärtor smaksatt med en god och mustig marockanskryddblandning.

Kalorier
384 kcal
Portion
En komplett måltid = 400g

Ingredienser
Vatten, Tomat, Morötter, Svensk kyckling (13 %), Röda linser (10 %), Kikärtor (6%), Lök, Vitlök, Rismjöl, Marockansk kryddblandning, Salt, Olivolja.

Allergener
Tillagas i ett kök som hanterar kräftdjur. Kan innehålla spår av jordnötter, glutnefri soja, sesamfrö, senapsfrön och selleri.
Näringsvärde 100g
Energi: 402kJ/96kcal
Fett: 2,18 g
Varav mättat: 0,43 g
Kolhydrat: 11,8 g
Varav sockerarter: 0,71 g
Protein: 7,12 g
Salt: 0,19 g

VÄRM SÅ HÄR
eller ät kall

Skaka burken och värm i micro ca 4 min full effekt med locket löst liggande över.

Eller i kastrull under omrörning, ca 4 min.

SERVERINGSTIPS
Lunch tips
Värm och ät som den är eller med skivade dadlar

Middagstips
Servera grytan med örtcouscous och en klick yoghurt. Tillaga couscous enligt paketet. Hacka mynta och korikander och rör ner tillsammans med pressad vitlök, en skvätt citronsaft, peppar, salt och olivolja.