Produkter-Soppa-Butternut2018
Butternutsoppa miljo
<< Tillbaka
Butternutsoppa
GlutenfriNyckelhålsmärktInga tillsatserLaktosfriVegan
Butternutsoppa med spiskummin, kokosmjölk och chili. Krämig butternutsquash och kokosmjölk med en mustig kryddblandning.
Gott och mättande!
Produktinfo
Tillagning
Serveringstips
Kundcitat
Butternutsquash
Butternutpumpa, även butternutsquash, är en variant av arten Cucurbita moschata. Smaken är söt och nötig, liknande pumpans. Skalet är gult och fruktköttet orange. När den är mogen blir fruktköttet allt mer mörkorange, sötare och fylligare. Fruktköttet kan användas i många olika maträtter, såsom soppor, grytor, bröd och muffins.

Kalorier per portion
193 kcal

Portion
Serverar 1 – 2 portioner, 500g

Ingredienser
Butternut squash (38 %), Vatten, Kokosmjölk, Potatis, Lök, Salt, Spiskummin, Korianderfrön, Vitlök, Peppar, Torkad chili, Malen ingefära, Olivolja.

Allergener
Tillagas i ett kök som hanterar kräftdjur.  Kan innehålla spår av sesamfrö, selleri, jordnötter, senapsfrön och glutenfri soja.

Näringsvärde 100g
Energi: 323kJ/77 kcal
Fett: 5,1 g
Varav mättat: 3,8 g
Kolhydrat: 6,7 g
Varav Sockerarter: 2,53 g
Protein: 1,1 g
Salt 0,5 g

Uppvärmning
Skaka burken och värm i micro ca 4 min full effekt med locket löst liggande över. Eller i kastrull under omrörning, ca 4 min.
Serveringstips
Servera med en pesto gjord på färsk koriander, olivolja och rostade mandlar. Eller toppa med vårlök.

Om spoons rätter

Spoons rätter tillagas på färska råvaror från grunden i vårt kök i Malmö. Det gör att de smakar hemlagat, men även att smaksättning kan variera. För oss är hälsa viktig. Därför använder vi inte så mycket fett och salt, men desto mer kryddor i sopporna och grytorna. I våra Super Pots har vi valt att blanda chia frön med gluentfri havregryn för extra mättnad. En del av sopporna samt alla grytorna innehåller även någon form av baljväxt, som sänker GI-värdet och ökar mättnadskänslan.

Har du tips på serveringsförslag, kontakta oss genom detta formuläret. 
Produkter-Soppa-Butternut2018
Butternutsoppa miljo
Övriga soppor
Afrikansk sötpotatissoppa
Thailädsk kycklingsoppa
Smaker av Indien

Kundkontakt

info@smakaspoons.se

Kreera web&design