Super pot 1
Pot-Mango
<< Tillbaka
Super Pot Bär
GlutenfriInga tillsatserLaktosfriVegan
Super Pot Bär - Härligt krämig och len chiapot med glutenfri havregryn, tropisk kokos och mango.  För extra antioxidantboost har vi tillsatt hallon och blåbär. Perfekt till frukost och mellanmål - redo att äta!
Produktinfo
Tillagning
Serveringstips
Kundcitat
Chia frön
Chiafrön innehåller rikligt med protein, fiber, vitaminer, mineraler, vegetabiliska oljor och antioxidanter. Av mineralerna i fröet framhålls magnesium, kalcium, järn och zink. Av vitaminerna nämns A, B1, B2 och B3. Vissa säger att i samband med vitaminernas och de övriga fetternas upplösning är halten av omega-3 fröets värdefullaste egenskap, i och med att halten är högre än i fisk, andra frön och nötter.

Kalorier per portion/burk 
250 kcal 

Portion 
1 portion/burk, 200g

Ingredienser 
Vatten, Kokosgrädde, Mango (13%), Chiafrön (saliva hispanica 5%), Glutenfri havregryn, Blåbär, Hallon, Agave nektar, Kokosflingor, Salt. 

Allergener 
Tilllagas i ett kök som hanterar kräftdjur. Kan innehålla spår av jordnötter, sesamfrön, selleri, senapsfrön och glutenfri soja, 

Näringsvärde per 100g
Energi: 524kJ / 125 kcal 
Fett: 7,54g
Varav mättat: 5,51g
Kolhydrater: 11,1g
Varav sockerarter: 1,04g
Protein: 2,64g
Salt: 0,78g
Fibrer: 1,4g 

 

 
Tillagning 
Ät kall som den är eller värm i mikrovågsugn 2-3 minuter. 
Serveringstips
Ät direkt från burken eller servera i en skål med färska bär och rostade kokosflingor.  Kan ätas både kall eller varm.  

Om spoons rätter

Spoons rätter tillagas på färska råvaror från grunden i vårt kök i Malmö. Det gör att de smakar hemlagat, men även att smaksättning kan variera. För oss är hälsa viktig. Därför använder vi inte så mycket fett och salt, men desto mer kryddor i sopporna och grytorna. I våra Super Pots har vi valt att blanda chia frön med gluentfri havregryn för extra mättnad. En del av sopporna samt alla grytorna innehåller även någon form av baljväxt, som sänker GI-värdet och ökar mättnadskänslan.

Har du tips på serveringsförslag, kontakta oss genom detta formuläret.

Super pot 1
Pot-Mango
Övriga super pot
Super Pot Choklad

Kundkontakt

info@smakaspoons.se

Kreera web&design