Afrikansk Sötpotatissoppa
Glutenfri100% NaturligMade in MalmöVegan
AFRIKANSK SÖTPOTATISSOPPA med afrikanska kryddor kombinera med sötpotatis, linser och krossade jordnötter - en vinnand kombination! 
PRODUKTINFO
 
Sötpotatis
Sötpotatis eller batat är en flerårig, krypande ört i familjen vindeväxter. Rotknölarna används ungefär som potatis men smakar sött. Även unga skott är ätliga. På senare tid har prydnadssorter tagits fram som odlas för sina vackra blad. Sötpotatisen är endast mycket avlägset släkt med vanlig potatis; de tillhör dock samma ordning, Solanales.

Kalorier per portion
140 kcal

Portion
Serverar 1 – 2 portioner, 500g

Ingredienser
Vatten, Sötpotatis (21 %), Zucchini (13%), Tomater, Röda linser (5%), Jordnötter, Lök, Kryddor, Tomatpure, Vitlök, Röd chili, Salt, Olivolja. 

Allergener
Tillagas i ett kök som hanterar kräftdjur.  Kan innehålla spår av sesamfrö, selleri, glutenfri soja och senapsfrön. 

Näringsvärde 100g
Energi: 234kJ/56 kcal
Fett: 1,99 g
varav mättat 0,31 g
Kolhydrat: 5,92 g
varav sockerarter 0,65 g
Protein 2,69 g
Salt 0,24 g
Fiber 1,8 g  

VÄRM SÅ HÄR
eller ät kall
Mikro Ikon

Skaka burken och värm i micro ca 4 min full effekt med locket löst liggande över.

Gryta Ikon

Eller i kastrull under omrörning, ca 4 min.

Serveringstips Ikon
SERVERINGSTIPS
Lunch tips
Värm och ät soppan som den är med en brödbit till

Middagstips
Värm soppan och servera med hembakat Khobz – nordafrikanskt matbröd. Gör så här:

Ingredienser
25 gram jäst
5 dl vatten, fingervarmt
1 tsk socker
1 tsk salt
0.5 dl olivolja
1 dl majsmjöl
11 dl mjöl, cirka
1 st ägg
1 dl sesamfrö

1. Lös jästen i fingervarmt vatten (37 grader). Tillsätt olja, salt, socker och majsmjöl och låt jäsa ca 15 minuter.
2. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen på bakbordet tills den är smidig och glansig. Tillsätt lite mjöl i tagen på slutet om degen är kladdig.
3. Dela degen i 12-15 delar och kavla ut varje bulle till en platt, rund kaka. Placera på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 minuter.
4. Värm under tiden ugnen till 200 grader. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Baka i mitten av ugnen ca 15 minuter tills de är gyllenbruna.

Recept från: Tasteline 

Kundkontakt

info@smakaspoons.se