Vildrissalad
Detta recept har tagits från Ottolenghi, en av mina favorit kockar i England. Hemligheten bakom en bra rissallad är att använda tillräckligt med olja och citronsaft så att riset inte blir torrt.
Häll riset i en stor kastrull och täck med vatten. Koka upp tills det bubblar och dra ner värmen och låt det koka i 30-40 minuter, beroende på typen, eller tills riset är kokt al dente. Häll av vattnet och skölj under rinnande kallt vatten.
Medan riset kokar, rosta pistaschnötterna i en torr stekpanna på medium värme, 8-10 minuter. Hacka dem grovt med en stor kniv. Blanda riset och nötterna i en skål och tillsätt resten av ingredienserna, blanda väl och smaksätt med salt och peppar.

4 pers
250g vildris
60g skalade pistaschnötter
1 liten knippa av färsk mynta
1 liten näve ruccola
3 salladslökar, grovt hackade
Rivet skal och saft av 1 citron
2 msk olivolja
1 stor vitlöksklyfta, krossad
Havssalt och peppar

Passar perfekt som tillbehör till den afrikanska grytan

<< Tillbaka

Kundkontakt

info@smakaspoons.se

Kreera web&design