Sötpotatischips
Ingredienser

Sötpotatis (en per person)
Olivolja
Majsmjöl
Salt, peppar och andra trevliga kryddor (spiskummin, cayenne peppar, rökt paprika, curry….vitlök)

Sätt ugnen på 225C. Skala potatisen och skär den på längden i bitar ungefär 1x1cm breda. Försök att skära dem i samma storlek för en jämnare tillagning.

Lägg de skurna klyftorna i en plastpåse eller skål och häll över olja, tillräckligt för att täcka klyftorna. Smaksätt med salt, peppar och kryddor. Strö över lite majsmjöl, ungefär en halv tesked per potatis och blanda allt ordentligt.

Häll över potatisen på en varm plåt och arrangera klyftorna sa att de inte ligger på varandra.
Baka först i 15 minuter och vänd sedan på potatisen och baka i ytterligare 10 till 15 minuter.

Det är viktigt att baka dem tillräckligt länge, annars blir de inte knapriga. De är klara när ytan ser matt ut istället för blank och är lite mer upppuffad. Det gör inget om kanterna ser lite bruna ut, det smakar bara extra gott.

Tips
Festa till den Afrikanska grytan, servera dessa goda och nyttiga chips med en dipp av gräddfil, vitlök och färsk koriander. Passar också bra till ugnsbakad kyckling eller stekt tonfisk.

<< Tillbaka

Kundkontakt

info@smakaspoons.se

Kreera web&design