OM OSS

Spoons hemlagade soppor och grytor lanserades i oktober 2011 av syskonen Henric och Ulrika Gervais då de återkom till Sverige efter många år på Irland.

Syskonen har en gemensam passion för bra mat och idén om mättande och smakrika produkter som är gjorda på färska råvaror, helt utan tillsatser, kom till då syskonen upptäckte bristen på bra näringsrik färdigmat i Sverige.

Uppvuxna nära djur och natur på en gård på Irland gjorde dem intresserade av bra råvaror som tillagas från grunden redan som barn. Matlagning har alltid varit en stor del av deras liv och den gemensamma måltiden var ofta höjdpunkten vid varje familjesamling.

Utgångspunkten för Spoons är att maten ska lagas precis som hemma, helst med svenska och närodlade råvaror. Produkterna är nyttiga, näringsrika och välbalanserade och kompromissar inte med råvarukvalitén eller tillagningsmetod. Genom att erbjudan ett hälsosamt och ”hemlagat” alternativ till tidspressade konsumenter hoppas de kunna bidra till ett bättre välmående.

I maj 2017, lanserade Spoons ett helt nytt spännande produkt sortiment inom frukost och mellanmål.  Deras nya Super Pots är ett perfekt snabbt och hälsosammt alternativ till både frukost eller mellanmål - läs mer här

Klicka här för att kontakta kontoret


Bg2
KOCKEN BAKOM SPOONS

Henric utbildade sig till kock på den kända Ballymaloe Cookery School, för Darina Allan, som också är grundaren till Farmers Market-konceptet samt The Slow Food Movement på Irland. Efter detta arbetade Henric som kock på den ekologiska gården Eastbrook Farm (Helen’s Organics) och gastropuben The Royal Oak utanför London, där han gavs möjlighet att kombinera sina två stora intressen, lantbruk och mat.

Henric valde att återvända till Sverige efter att en rugby olycka satte stopp på hans professionella karriär. Han fortsatte att praktisera på ett flertal gårdar för att lära sig mer om lantbruk, och om hur kedjan från jord till bord går till. 

Klicka här för att kontakta Henric 

DEN ANDRA HALVAN

Ulrika är den andra halvan bakom Spoons och syster till Henric. Hon började sin karriär som hoppryttare för Irland och tävlade upp till hög nivå. Efter några år sadlade hon om och bytte karriär till företagsvärlden där hon har varit ansvarig för försäljnings- och marknadsföringen i ett flertal företag. Många års erfarenhet gav henne möjlighet att starta sitt eget företag på Irland vilket hon senare sålde för att starta upp Spoons med sin bror Henric.

Ulrika har ett brinnande intresse för mat och hälsa. Hon älskar att prova nya rätter från alla olika världsdelar, gärna med annorlunda ingredienser och provar ofta ett nytt recept till en middagsbjudning.

Ulrika har alltid varit väldigt mån om vad hon äter, och hur detta påverkar kroppen så konceptet bakom Spoons var en självklarhet. Hon försöker i möjligaste mån undvika onödiga tillsatser och kemikalier i all kost.

Klicka här för att kontakta Ulrika 

Kundkontakt

info@smakaspoons.se

Kreera web&design